LANTLIG HEMINREDNING

Lantlig inredning

Lantlig inredning kännetecknas av ljuset och lättheten och med många vitmålade ytor som reflekterar ljuset – lantlig inredning skapar rymd, vilket får rummen att kännas större och luftigare. Den lantliga stilen innehåller också många charmiga detaljer, ofta med inslag av nostalgi, och passar oavsett var man bor – både i lägenheten mitt i stan eller i villan på landet – för med rätt inredning och rätta detaljer kan vilket hem som helst bli sådär härligt charmigt och lantligt på insidan, i rum efter rum!

Den ljusa lantliga stilen kan kompletteras med t ex olika jordnära toner (grått, svart, brunt, beige) eller bleka pastellfärger, beroende på vilken inriktning man vill ha på den lantliga inredningen. Starkare nyanser förekommer som regel sparsamt och då som mindre accenter. Det finns flera olika uttryck inom den lantliga inrednings-stilen – t ex den ljusa romantiska lantliga inredningsstilen med mycket textilier i bomull, linne och spets i olika vita/ljusa toner, den mer rustika lantliga inredningsstilen med inslag av mörkt trä, den industriella inredningsstilen som är lite mer ruff med accenter i metall och tegel, New England-stilen som har accenter med stjärnor och ränder och som ofta förknippas med nautiska inslag.

Oavsett vilken inriktning man har på den lantliga inredningsstilen så finns det inga “måsten” … utan man kombinerar de saker man själv tycker om – och när man gör det får man ett hem man trivs i och som man längtar efter att få komma hem till.

Lantlig inredning